Haza > Kiállítás > Tartalom

A kő tisztítására szolgáló módszer

Jan 17, 2017

1 felületaktív anyag

Az egyik legelterjedtebb módszer a terrazzo, márvány és más kőpadló felületének tisztítására, az ionos és nemionos kettős felületaktív anyagok tisztítására. A poláris és nem poláris két géneket tartalmazó molekulák tisztítási elve a tisztított hatás elérése érdekében csökkentett felületaktív anyag felületi feszültségét, nedvesítését, adszorpcióját, emulgeálását, szolubilizációját, diszpergálását és más tulajdonságait a molekuláris szennyeződésektől elvezetve, diszpergálva.

2, alkáli tisztítás

Főleg az olajszennyezés eltávolítására használják az alkáli kémiai anyagot, például elszappanosítást és emulgeálást, laza és diszpergált szennyeződést, közös alkáli oldatot nátrium-hidroxidként, nátrium-karbonátot és így tovább. Kétféle olaj-elszappanosítás és nem-szappanosítás. Az olajszennyezés egyfajta állat- és növényi olajszennyezés lehet, a szappan képződése feloldódhat a vízben, ezért könnyen eltávolítható. Az olajrendszer nem zsíros olajtalanítása, az olaj emulgeálószer segítségével történő tisztítása, az olaj tapadásának és tapadásának csökkentése érdekében, a közös emulgeálószer három foszfátot, nátrium-szilikátot stb.

3, savas tisztítás

Széles körben használják a kő-tisztítást, különösen a gránitot. Sósav, kénsav, salétromsav, hidrogén-fluorid szervetlen savval; Szerves sav citromsavval, oxálsavval, aminosavval stb. Mint a kénsav, a rozsda, a kénsav és a ferricoxid reakciójával, amely ferriszulfáttal reagál, ami vízben oldódik, így a rozsda eltávolítható. A szervetlen savak tisztításának korróziós problémája figyelemre méltó, de különösen a márvány és más karbonátkő esetében a mikroporózisok savas vagy savas maradékai a lehetséges hosszú távú ártalomban, még akkor is, ha a puffer nehezen tudja elkerülni az eróziós problémákat, így a külföldi Hajlamosabbak a szerves savak vagy más szerves tisztítás kevésbé maró hatású, egyszerű tisztítására.